Gå til indhold
Info Point

Overnatningstal i Haderslev er blandt de flotteste i Sydjylland

24.2.2021
Forfatter: Lis Christensen
Foto: VisitHaderslev

Haderslev er den kommune i Sønderjylland som har mistet færrest overnatninger i 2020. Ser man på Sydjylland i VisitDenmarks Kommunale overnatningsstatistik kommer Haderslev ind på en flot 2.plads.

Da Danmark lukkede ned i marts sidste år, vidste ingen turismeaktører hvilken sæson vi skulle gå i møde. Hvornår ville vi kunne åbne op igen, ville danskerne holde ferie i Danmark og hvad med de tyske/hollandske gæster? Med 2021 påbegyndt kan vi nu se tilbage på en samlet oversigt over overnatningstallene for 2020. Den generelle tendens landet over viser et kedeligt mønster, hvor mange har mistet vigtige overnatninger, men i Haderslev er vi godt med. Da tallene blev offentliggjort i starten af februar, var det med stor glæde, at vi i Haderslev kunne konstatere at vi er de som har mistet færrest overnatninger, set i sammenligning med nogle af de omkringliggende kommuner såsom Tønder, Sønderborg og Aabenraa. I Haderslev mangler vi kun 17.212 overnatninger for at være på niveau med 2019, som var et rekordår med 700.256 overnatninger. Det er især de flere overnatninger i perioden juli – oktober, sammenlignet med 2019, som har gjort at vi kommer pænt ud af 2020.

Tager vi et kig på Sydjylland, som i VisitDenmarks Kommunale Overnatningsstatistik defineres med følgende kommuner: Vejen, Haderslev, Aabenraa, Fredericia, Sønderborg, Fanø, Esbjerg, Kolding, Tønder, Vejle, Varde og Billund, kan man tydeligt se at der er mistet mange overnatninger i vores nærområde, men Haderslev Kommune kommer ind på en pæn 2. plads lige under Vejen Kommune.

”Vi er rigtig glade for resultatet, og er sikre på at de kampagne tiltag vi lavede i foråret, har været med til at tiltrække gæster til området. Under titler som Ferie med hjertet og Ferie med frihed fik vi bl.a. lavet en god reklamespot på TV2. Nu ser vi frem mod en ny sæson og håber at vi igen kan komme godt fra start, i fællesskab med vores turismeaktører i Haderslev Kommune” siger Gry Klok Thomsen, teamleder ved Haderslev Erhvervsråd

Find more inspiration here: