Natur, strand og vand

At opholde sig i naturen er inspirerende og beroligende. At gå en tur langs stranden og dyppe tæerne i vandet eller nyde en tur i en smuk skov. 

Det er gavnligt for både sjæl og krop.

Naturen omkring Haderslev

Naturen omkring Haderslev, Vojens og Gram bærer præg af istidens stærke kræfter. Fra Lillebælt i øst strækker fjorden sig tolv kilometer ind mod Haderslev.

Mellem Haderslev og Vojens er Tunneldalen bestemt et besøg værd - naturen skabt af Istidens erosioner af dalen og danner et unikt naturområde.

Årø - Lillebælts Perle

Aarø er beliggende i Lillebælt, ved udmundingen af Haderslev Fjord. Øen er beliggende ca. 1,5 fra fastlandet. Sejltiden til Årø er ca. 7 til 8 minutter og der sejles ca. hver time. Det giver øen en stærk placering som et yndet turist- og feriemål.

Haderslev Dyrehave

Oplev Danmarks næststørste dyrehave i Haderslev, beliggende med en smuk udsigt udover Haderslev Dam. Kom helt tæt på dådyr og kronvildt i Haderslev Dyrehave og følg naturens gang på tæt hold. 

Tunneldalstierne

Tunneldalstierne mellem Haderslev og Vojens rummer udover en skøn natur også Tørning Mølle

Masser af vand og venlige strande

Langs hele kysten mod Lillebælt strækker de hvide sandstrande sig med masser af muligheder for at bade og fiske, dykke og surfe. Lillebælt er en del af Danmarks indre farvande, så bølgerne går som regel ikke så højt og strandene er overskuelige.

Der er ikke langt fra klitterne til vandkanten. Så selv om man altid skal være årvågen, når man er ved havet, er strandene ved Lillebælt nogle af Danmarks mest trygge og børnevenlige.

Er du til fossiljagt, skal du tage til Flovt og Raade Strand - her er der masser af muligheder for at finde forstenede søpindsvin, vættelys og andre, spændende fossiler.

Fiskeri i Haderslev

Fiskeri

Velkommen til Lillebælt - et spændende lystfiskerområde! Her har vi god plads til alle lystfiskere. Vores lange kyststrækning giver et spændende og varieret fiskeri uanset vejrforhold. Der er aldrig langt til en god fiskeoplevelse. 

} //-->