Dyrehaven ved Haderslev

Danmarks næststørste dyrehave.

Haderslev Dyrehave ligger smukt ned mod den vestlige del af Haderslev Dam ved Nørskovgård. Dyrehaven er oprettet i 1994 og er på ca. 100 hektar. Der går ca. 200 dådyr og 20 krondyr i Dyrehaven, og hvert år fødes der ca. 70 kalve. Der er rige muligheder for at se både krondyr og dådyr, der ofte færdes i flokke og gerne på de åbne sletter. Der er 4 indgange/porte til Dyrehaven og mange stier - også handicapvenlige. For ikke at skræmme vildtet, anbefales det at man holder sig på disse.

Ture i Dyrehaven

Der holdes flere offentlige ture i og ved Dyrehaven, bl.a. Brunstture i efteråret samt foderture i vinteren. Hold øje med dagspressen eller www.udinaturen.dk . 
Som hovedregel er mødestedet ved Nørskovgård, Nørskovgårdvej 24, 6100 Haderslev.

Faciliteter i Dyrehaven

Bergs Plads ligger i den nordøstlige ende lige uden for Dyrehaven. Et yndet udflugtssted, hvor man tidligere lagde til med Dambåden.  Pladsen er udstyret med flere grillsteder samt borde og bænke. Fra Bergs Plads mod Berg Hus er der enlejrplads med shelters . Lejrpladsen skal bookes hvis man er en gruppe over 6 personer, der ønsker at benytte stedet. - læs nærmere under link. Ved Bergs Hus er der et offentligt toilet samt mulighed for at hente drikkevand.Sophies kilde byder på jernholdigt kildevand af fineste kvalitet.Dronning Margethe d. II's udsigtspunkt: her kan man nyde den storslåede udsigt over Hindemade samt Haderslev by- og dam.Del denne side

Opdateret af:

VisitHaderslev bureau@visithaderslev.dk
 

Fakta

  • Faciliteter

    • Parkeringsplads for busser
    • Naturvejlederture
    • Naturskole
    • Afmærkede ruter

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.430411
Latitude : 55.224549
} //-->