Haderslev Domkirke

Domkirken er først og fremmest domsognets kirke; ramme om sognets og menneskers liv i fest og glæde, smerte og sorg. Dernæst er den hele byens kirke; alle kan komme her uanset sognetilhørsforhold. Endelig er Domkirken hele stiftets kirke; ramme om de store begivenheder i stiftet.

Dronning Margrethe har designet 4 antependier (alterbordsforsider) samt 4 tilhørende messehagler. Messehaglerne kan ses på tæt hold i glasmontre under kirkens kor. De indeholder centrale symboler i kristendommen, som viser hvor omfattende Dronnings viden er, og hvor forankret hun er i den kristne tro. 

Alle er velkommen til at besøge kirken, både for at opleve et stille øjeblik til eftertanke og til at se de mange spændende ting, som Domkirken byder på.


Rundvisning kan arrangeres i åbningstiderne. Henvendelse skal ske til VisitHaderslev. Fotografering i kirken er tilladt til privat brug uden for kirkelige handlinger.

Mindekapel for Slesvigskefodregiment Nogle fredage marcherer Slesvigskefodregiments Musikkorps til Domkirken for at vende et blad i deres mindebog over faldne soldater fra deres regiment. Det er et festligt indslag og skal opleves hvis man er i nærheden. 

Koncerter: I sommertiden er der orgelkoncerter hver fredag eftermiddag, samt hyppige aftenkoncerter.

Domkirken er lukket for besøgende ved tjenester i åbningstiden.

Desuden er Domkirken lukket for besøgende omkring højtiderne (Skærtorsdag, Langfredag, Påskedag, St. Bededag, Kristi Himmelfartsdag, Pinsedag, 2. pinsedag, 1. juledag og 2. juledag.)

 

I perioden maj 2019 og ca. ti måneder frem, er der begrænset adgang til Domkirken, da hovedskibet og den østlige del af søndre sideskib skal kalkes. Adgang til kirken sker gennem kirkens norddør. Dette giver dog dårligere forhold for gangbesværede. 

Pris

Entré

Gratis

Del denne side

Opdateret af:

VisitHaderslev bureau@visithaderslev.dk
 

Kontakt

Adresse

Domkirkepladsen 3
6100 Haderslev

Telefon

+45 7352 3645

Fax

+45 7452 6894

Fakta

  • Klassifikation

    • Johanneskors
  • Type

    • Domkirke

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.4870214999
Latitude : 55.2499879
} //-->