Haderslev Domkirke fra dammen

24 timer i Haderslev

Foto: Haderslev Kommune

Har du kun 1 dag til at opleve det bedste af Haderslev, er der ingen tid at spilde. Få det maximale ud af dit ferieophold med denne guide.

Formiddagen i Haderslev by (kl.10.00 - 12.00)

Start dagen med en god kop kaffe og en lækker brunch på en af vores mange caféer.

Besøg byens mest besøgte seværdighed Haderslev Domkirke og und dig selv en tur rundt i den smukke, gamle bydel af Haderslev. Få det meste ud af turen med din egen turguide (bestil en guide på tlf. 73545630). Er der tid, kan du i den gamle bydel finde 3 af byens museer (Ehlers Samlingen, Von Oberbergs Hus og Vægternes museum). 

Eftermiddag i Haderslev by (kl.12.00 - 18.00)

Efter dit besøg i den gamle bydel af Haderslev kan Torvet eller Gravene være et passende sted at få sin frokost. Der er gode muligheder for udeservering hvis vejret tillader det. Måske du er heldig at komme forbi Gravene på de 2 dage i ugen hvor der er Torvedage.

Sæt nu kursen ned gennem den hyggelige jomfrusti og videre ned forbi til det historiske Ridehus (kendt fra DR), inden du bevæger dig ud på nordsiden af Havnen. Her kan du gå en rigtig fin tur langs fjorden, hvor du kommer forbi det store internationale vægmaleri af Victor Ash på den gamle silo, StreetDome – en af Danmarks største skateparks – og mange andre arkitektonisk smukke bygninger.

Det er muligt at leje cykler ved Danhostel Haderslev lidt udenfor byen, hvis du hellere vil opleve byen på to hjul. Du kan få en rigtig smuk cykeltur ved at tage ud i Dyrehaven, måske med stop i Pamhule ved deres 3D bueskydning. Se om du kan ramme plet med familien og få kåret jeres vinder, inden turen går tilbage til byen.

Nu er det tid til at ose lidt i butikkerne. Måske du allerede har set nogle butikker, der skal kigges lidt nærmere på? Hvis du har parkeret på Wittenbergplads er du centralt parkeret i forhold til gågaden og så har du 2 timer til at kigge på butikker og gøre din indkøb.

Aften i Haderslev (kl.18.00 - 22.00)

Nu har du muligheden for at lave en afstikker med bilen.

Du kan tage en aftentur med bilen til Gram Slotsby og få middag på den hyggelige slotskro (vi anbefaler, at du bestiller bord). Slut dagen af med at se Gram Slot, slotshaven og gå en tur ind gennem byen. På vej mod Gram kan du lave en afstikker til den aktive stationsby Vojens eller den gamle Tørning Vandmølle.

Du kan også tage til havnebyen Årøsund. Spis en middag på det idylliske badehotel og nyd en is på molen eller stranden. Hvis der er tid kan du overveje at tage din is på Aarø, færgefarten er kun 7 minutter. Slut dagen af med et sjovt spil adventuregolf på Gammelbro Camping eller fodboldgolf ved Hejsager.

Du kan også vælge at blive i Haderslev. Nyd en middag på en af restauranterne, efterfulgt af en drink på en af de lokale barer måske med livemusik. Du kan også besøge Haderslevs grønne oase Damparken. Gå en tur rundt ved Inderdammen; måske det passer med, at Dambåden Dorothea har afgang, og du kan tage på en aften-rundtur.