Gå til indhold
Camino Haderslev Næs

Camino Haderslev Næs – En Sønderjysk vandreoplevelse

Foto: Camino Haderslev Næs

Camino Haderslev Næs er en vandrerute på 106 km mellem 9 smukke kirker i et blødt, sønderjysk landskab. Gennem mark og skov, ad grusstier, landeveje og cykelstier og med kig til bakker og vand byder Camino Haderslev Næs på en skøn, afvekslende tur. 

En rute for alle aldre

Som en sløjfe ligger Camino Haderslev Næs smukt placeret mellem 9 fantastiske kirker. Ruten er meget varieret og med gode farbare stier. Ruten tager dig med igennem et smukt og bakket landskab med flere kilometer langs strandene.

Med start i den historiske handelsby Haderslev går ruten ud over Starup Hede, til Grarup og videre til Lillebælts perle, Aarø. Efter et besøg på Aarø går ruten videre til Øsby og Halk, inden den bevæger sig længere sydpå til kystbyerne Hejsager og Kelstrup. Ved Hoptrup går det igen nordpå til Haderslev og turen slutter tilbage i de historiske omgivelser ved Haderslev Domkirke. For dig som gerne vil tage turen i etaper er dette også muligt, da der er hele 9 at vælge imellem.

Kirke på Camino Haderslev Næs

Foto:Camino Haderslev Næs

Oplevelser på Næsset

Enestående oplevelser venter dig når du besøger Haderslev Næs. Oplev købstadsbyen med den historiske bymidte, hvor Haderslev Domkirke troner som byens vartegn i horisonten. Gå igennem de kringlede gader, besøg Nordeuropas største lertøjssamling og Von Oberbergshus på Naffet eller nyd en god kop kaffe på Torvet. På vej ud af byen bliver du mødt af en forbløffende udsigt over havnepromenaden og det internationale vægmaleri ”Havudsigt”. Tag et smugkig på en af de ældste kirker i landet – Starup Kirke inden du fortsætter langs med Haderslev Fjord til Tamdrup Høj. På Fjorden kan du være heldig at se Fjordbåden Helene der i sommermånederne dagligt sejler mellem Haderslev og Aarø.

Den populære ø Aarø gemmer på mange lokale smagsoplevelser som er taget afsæt i deres natur. Du finder både en hyggelig vingård, Danmarks vel nok mindste øl bryggeri og Brummersgaard. Måske du også skal smage den berømte signaturret ”landskabet i en pølse” fra Brummersgaard med tilhørende tangvin. For de fugleinteresserede er Årø Kalv reservat en fantastisk vandre-oplevelse hvor du kommer helt tæt på naturen (bemærk der er lukket for adgang i perioden 1. marts til 15. juli).

Camino Haderslev Næs

Foto:Camino Haderslev Næs

Der er rig mulighed for at hoppe i bølgen blå ved Hejsager Strand, så husk badetøjet når du skal afsted. Der er endda mulighed for at komme i sauna i vinterhalvåret hver søndag fra 11.00-13.00. Er du i humør til en afstikker og har lidt ekstra kilometer gemt i vandrestøvlerne, er ”Spis Sønderballe Ruten” med sine 3 spor (3,5 km, 4 km og 9 km) en rigtig smuk tur. På turen er der opsat bænke og plantet mange spiselige planter og frugttræer, deraf navnet.

Camino Haderslev Næs

Foto:Camino Haderslev Næs

På vej tilbage mod Haderslev bevæger du dig frem til spændende aktiviteter og naturoplevelser. Opdag Pamhule 3D bueskydning, Haderslev Dambåd og kanosejlads på Camino Haderslev Næsruten. På Geheimerådens Sti kan du vælge at gå gennem Haderslev Dyrehave, forbi Hindemade og tage et hvil ved Restauranten Damende. Er der stadig lidt energi tilbage kan man fortsætte mod Vojens hvor turen går forbi Tørning Mølle, eller gå tilbage til Haderslev.

Læs mere på www.caminohaderslev.dk

Find more inspiration here: