VisitHaderslev
På tur med Tørning Expressen

FERIE DEAL: Veterantogstur & Skinnecykler

NYHED 2021: Haderslev har fået skinnecykler som du kan tage på tur med mellem Haderslev og Vojens. På udvalgte dage kan du også tage afsted på skinnerne med Veterantoget der både kan opleves med diesel og damp. 

NYHED 2021: Ud i det blå med skinnecyklerne

Pris: kr. 150,- pr. cykel for 3 timer (1 voksen + 1 barn)

Fra 1. juni 2021 kan du alle dage undtagen mandag, leje skinnecykler på strækningen fra Haderslev til Vojens. Strækningen er på 6,5 km hver vej, hvor du kører fra Haderslev Vest til Hammelev Station og retur igen. Vær opmærksom på at det ikke er muligt at leje skinnecykler, når veterantoget kører på ruten. Der er i øjeblikket 3 skinnecykler til rådighed, men flere er på vej. 

Hvordan bestiller jeg skinnecykler?

For at bestille skinnecykler skal du kontakte Slesvigske Vognsamling på tlf. +45 74 34 78 16 (telefonen er åben tirsdag til søndag kl.12.00 - 16.00) Husk at oplyse koden: FERIEDEAL 5.

 

Er du blevet nysgerrig på veterantoget?

Veterantoget kører ad den smukke banestrækning, som har forbundet Haderslev og Vojens siden år 1866. Bænkene er lidt hårde, komforten er ikke den samme som i dag, men toget tøffer stille og behageligt gennem det smukke landskab. Undervejs holder toget i Hammelev og Styding. Veterantoget ser ud som et typisk sidebanetog i 1930'erne, 40'erne og 50'erne. Vognene er trævogne med åbne ende perroner, som fra begyndelsen af forrige århundrede. Vognene bliver trukket af de dengang moderne diesellokomotiver eller et af de små damplokomotiver. 

Turen varer 30 min. hver vej.

Toget kører følgende dage:

Torsdag den 8/7 (diesel)

torsdag den 22/7 (damp)

søndag den 8/8 (damp)

køb billet til toget her

 

Oplevelser tæt på skinnerne