Genforeningen 2020 i Haderslev

Foto: Kaare Lytsen

I 2020 tager Haderslev del i markeringen af, at det er 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Jubilæet vil blive synliggjort med events og aktiviteter for hele familien. Se programmet over Haderslevs mange fantastiske aktiviteter. 

Ændringer pga. Covid19

Den officielle markering forlænges ind i efteråret og udvides med et kompakt sommerprogram i 2021.Sæsonforlængelsen betyder, at markeringen ikke afsluttes i juli, men fortsætter frem til og med november 2020. I maj og juni 2021 skal et kompakt program på ca. 6 uger bygge op mod det afsluttende højdepunkt, den kongelige rundtur i Sønderjylland, som var planlagt til at finde sted 9.-12. juli i år i 100-års dagene for Christian X’s besøg. Husk du kan læse mere www.genforeningen2020.dk!

Har du set?

Teater: Romeo + Julie

Teatret Møllens Romeo + Julie er en storslået, intim, lystig og voldsom forestilling, der spiller på alle de helt særlige strenge, regionen besidder, og som i et helt unikt år, på en helt unik facon, præsenterer den evigtgyldige historie om to hjerter, to familier og nu også to lande. Den ...

Genforeningstur med Dambåden Dorothea

Dambåden Dorothea markerer 100 året for Genforeningen den 10. juni 2020 med en spændende temasejlads. Der vil være afgang fra bispebroen 3 i Haderslev kl.15.00. Turen varer ca. 1½ time.

Genforeningsbryg fra Aarø

Aarø Bryg har lavet en specialbryg kaldet Genforeningsbryg. Øllet er en lys, velsmagende ale. Den har fået en specialdesignet etiket og med køb af øllen vil du få den helt særlig historie om Aarøs genforeningshistorie fortalt af lokalhistoriker, Bjarne Jepsen.

Genforenings- og Grænsemuseet

Ønsker I en kulturel og historisk oplevelse og samtidig blive klogere på en af de vigtigste begivenheder i Danmarks historien? Så er et besøg på Genforenings- og Grænsemusset et oplagt valg.

Tag på genforeningsophold i Haderslev by

Ophold for 2 i Haderslev inkl. Kaffe og kage ved ankomst, 3-retters menu med Sønderjyske Specialiteter og lækker morgenbuffet.

Sæt kryds i kalenderen!

Når jubilæet officielt afrundes i juli 2021, som markering for at Kong Christian X red over grænsen til Sønderjylland. Der vil være et omfattende, folkeligt og højtideligt festprogram i de syv syd- og sønderjyske kommuner. Hendes Majestæt Dronningen og flere medlemmer af den kongelige familie vil deltage i denne afrunding og gøre den ekstra festlig og synlig. Programmet finder sted fra torsdag aften til søndag eftermiddag 9.-12. juli.

Kongehuset besøger, akkurat som i 1920, Haderslev den 10. juli.

Vil du have et overblik?

Se alle events på www.genforeningen2020.dk eller se et udvalg af de fantastiske Genforenings-arrangementer i den trykte folder som bl.a. kan hentes på Haderslev, Vojens & Gram bibliotek. 

Tryk her for flere events!

Foto: Kaare Lytsen

Genforeningen 1920

Vidste du, at den danske grænse til Tyskland lige så godt kunne have ligget ved Kongeåen lige syd for Kolding? Sådan havde Danmarkskortet måske set ud, hvis ikke dansksindede borgere i den nordlige del af Slesvig i 1920 havde stemt for, at området skulle være en del af Danmark. Se denne video som kort forklarer hvad der skete.