Guidet ture for hele familien

Foto: Kaare Lytsen

At tage familien med på en guidet turoplevelse, kan være en god måde at starte sin ferie på. Der er guidede ture og rundvisninger for enhver smag, nogle mere aktive end andre. Nogle ture kan bestilles hele året, andre er på udvalgte datoer. 

Oplev Haderslev Domkirke & den gamle bydel

Kan bestilles hele året rundt.

Haderslev er en levende by, hvor hvert gadehjørne gemmer på nye, spændende fortællinger. Se den imponerende Haderslev Domkirke, der knejser sig over Haderslevs hustage. Tag med vores guide ned gennem de brostensbelagte gader i den gamle bydel, hvor 9.april filmen er optaget. Se det gamle Torv med de velbevarede huse helt tilbage fra 1500-tallet, som i dag pulserer af liv. Få fortællingen om det historiske Hansborg Slot, et firefløjet renæssanceslot og arkitekten Von Oberberg eller den smukke slotsvandmølle som i dag er indrettet som teater.

Mødested: Indgangen til Haderslev Domkirke. Pris: DKK 850,- for 1½ time. Bestilles på tlf. 73545630

Besøg Bryggeriet Fuglsang

Kan besøges i vinterferien, sommerferien og efterårsferien.

Vores guide har fået lov til at låne nøglen til Haderslevs imponerende øl-bryggeri Fuglsang. Tag med ham rundt på bryggeriet og bliv klogere på hvordan de laver deres øl og malt. Se hele processen fra kornet ankommer til bryggeriet, videre til det bliver renset og ind i de store spirekasse. Se flaskerne blive tappet og malten pakket i sække. Undervejs på denne tur vil du få brugt alle sanserne også smagssansen når turen slutter med Fulgsang øl eller Fuglsang sodavand. For de små er der en Brygmester konkurrence med spørgsmål undervejs, som slutter med et flot Brygmester Diplom. 

Mødested: P-pladsen foran bryggeriet. Pris: DKK 50,- Billetter købes på www.booksonderjylland.dk

Rundvisning på Ehlerssamlingen

Kan bestilles hele året rundt

På rundvisninger vil vi gå på opdagelse i Louis og Margrethe Ehlers livsværk og kigge nærmere på en masse sjove, sære, flotte og mærkelige genstande. Huset er fyldt med ting og fyldt med historier. På omvisningen fortæller museumsinspektøren om det vi ser på, men man må stille alle de spørgsmål man vil undervejs. Entrébilletten gælder også Slesvigske Vognsamling på Simmerstedvej og til Von Oberbergs Hus, som ligger lige ved siden af Ehlers Samlingen og netop har åbnet en spændende udstilling i kælderen, hvor man kan dufte renæssancen.  

Rundvisninger (maks. 25. personer):
I åbningstiden på hverdage: 450 kr. + entré.
I åbningstiden i weekender: 900 kr. + entré.
Uden for åbningstiden på hverdage: 900 kr. + entré.
Uden for åbningstiden i weekender: 1.200 kr. + entré.

Bestilles på tlf. 7434 7817 eller på museerne@haderslev.dk

Haderslev i Børnehøjde

Kan bestilles hele året rundt

Tag med vores guide på en rigtig familietur! Besøg 3 af Haderslevs attraktioner; Det Røde Vandtårn, hvor du kan tage med helt op i toppen – hvis du tør! Arkæologi Haderslev, hvor du kan lege som de gjorde i gamle dage og StreetDome hvor du kan prøve kræfter med den indendørs klatrevæg. Turen slutter med en feriepose til alle deltagende børn. (bedst for børn i alderen 6-12år) 

Mødested: Det røde vandtårn. Pris: DKK 850,- for 1½ time. Bestilles på tlf. 73545630 

Vægtergang i Haderslev

14. oktober kl.17.00 - 18.00

I mange danske købstæder opstod der i 1300-tallet forskellige vagtordninger, der skulle sørge for ro og orden i gaderne om natten og forhindre og bekæmpe ildebrande. Følg vægterne – Hør vægterversene og de spændende historier om Haderslev, ” Den gamle Hertugby” i Danmark.

Vægtergangen starter ved Domkirken og varer ca. 1 time. Turen er gratis. 

Kældervandring med vægterne

10. oktober kl.19.00 - 20.00 

Få fortællingen om Rådvinskælderen og slut af ved Vin &Vin på torvet. Hvor der vil være mulighed for at købe et glas Vægtervin.

Vægterne starter ved Domkirken. Pris 50,- per person. 

21. november kl.19.00 - 20.00

Tag med vægterne ned i Reformationskælderen “Præsteskolen”over for Domkirken og hør de spændende fortællinger om stedet. 

Vægterne starter ved Domkirken. Pris 50,- per person. 

Guidet rundvisning på Tørning Mølle

Kan bestilles hele året rundt

Turen går over borgbanken, hvor engang Tørning Borg lå fra 1200 til 1597, og du hører om de drabelige kampe der har udspillet sig mellem de Slesvigske grever og hertuger og de danske konger bl. a. Valdemar. Her møder du også de mere end 200 år gamle træer i parken. Du kommer også ind i den 6 etager høje mølle opbygget gennem århundreder og senest i 1208 til 12 efter branden, og som dengang var Europas mest moderne mølle. Du får historierne om magtkampene mellem herredsfogederne og møllerne op gennem tiderne og meget mere.

Turen tager 1½ time. Pris 550,- + 15,- per person. Du kan bestille turen på tlf. 7450 7450. En rundvisning kan udvides med en tur til Christiansdal for et tillæg på 150,-.  

Industriperlen Christiansdal

Kan bestilles hele året rundt

På Christiansdal kan man opleve og se det elværk der tilbage i starten af det 19tende århundrede sørgede for ½ delen af strømforbruget til Haderslev by. Før den tid havde Christiansdal oplevet en 300 årig industrihistorie med op til 300 ansatte.

Turen tager 1½ time. Pris 350,-. Du kan bestille turen på tlf. 7450 7450.

Tag på tur med Tørning Expressen

16. oktober og 17. oktober kl.12.00 - 17.00

Vi kører både med veterantog og hestevogn og sejler med dambåden Dorothea. Veterantoget kører fra Haderslev Vest kl.12.00. I Hammelev stiges om til hestevogne til Tørning Mølle. Guidning og fortælling. Der bydes på sandwich, varme pølser og drikkevarer. Hestevognen fortsætter igennem Teglholt til Christiansdal. Igennem statsskoven vil guiden fortælle om naturnær skovdrift - og urørt skov. I vil nu gå til fods til anløbsbroen ved Damende. Herfra sejles der retur til Bispebroen.

Prisen for en samlet rundtursbillet - alt inkl. 340kr og 165kr for børn. Rundturen i alt på ca. 5 timer. Billetter købes på www.booksonderjylland.dk

Rundvisning Gram Slot

Kom til rundvisning hver lørdag kl. 11.00.* Mødested på slottet.

En rundvisning på Gram Slot omfatter en spændende tur rundt på slottet og på den tilhørende avlsgård Gramgård.
Undervejs fortæller vi om stedets historie, om landbruget, om Sanne og Svend Brodersens køb af slottet, deres planer og visioner for Gram Slot samt de igangværende projekter, der altid er på et stort gods. Sidst men ikke mindst fortæller vi også om slottets spøgelse, den gale grevinde, Anna Sophie Schack.

Det er også muligt for grupper at bestille rundvisning alle dage i ugen.

*Ved større arrangementer såsom julemarked på Gram Slot er rundvisningen kl. 10.00 aflyst. Er du i tvivl kontakt os på 74 82 00 40 (tast1).

 Pris uge 33 og frem: Voksen 75,- kr. børn mellem 3-12 år 25,-

Børn under 3 år gratis
Varighed: 1½ time
Rundvisningen foregår på dansk.
Ingen forudbestilling. Ingen min. antal personer.
OBS! Kontant betaling eller MobilePay

Ghostwalk på Gram Slot

Fredage kl.20.30*

Når mørket sænker sig over det gamle slot, bliver fortiden levende. Fra kælder til kvist, sætter vi levende lys op for at jage skyggerne på flugt, mens vi går rundt og fortæller om de grever og grevinder, der har boet på Gram Slot og spredt skræk og rædsel blandt tjenestefolkene. Vi fortæller også om nogle af de uforklarlige hændelser, der er sket de sidste par år. Turen tager ca. 1 time.

*Ved større arrangementer såsom julemarked, fester eller andet på Gram Slot er ghostwalken aflyst. Er du i tvivl kontakt os på 74 82 00 40 (tast1).

Voksen 60,- kr. børn mellem 3-12 år 25,-
OBS! Kontant betaling eller MobilePay
Ghostwalken foregår på dansk
Tilmelding er nødvendig på tlf. 74 82 00 40 (tast 1)

Rundvisning på en af Danmarks største møller

Hele året rundt

Sillerup Mølle er en af de største og bedst bevarede vindmøller i Danmark, og er stadig den dag i dag i drift. Kom og se det gamle møllehåndværk i funktion. Du vil kunne se hvordan møllen formaler korn til mel, og hvordan brødet bliver bagt i møllerens ovnhus. Smag til sidst på det færdigbagte brød. Alle sanserne er i brug, når du besøger denne historiske tidslomme. 

Pris 350,- for 1½ times guidet tur. Turen bestilles sillerupmoelle@gmail.com