Aarø & Aarøsund

Foto: Haderslev Kommune

Havnebyen Aarøsund og Lillebælts perle Aarø er et must see når man er på disse kanter. Øen gemmer på et spisekammer af smagsoplevelser. Besøg vingården, det imponerende vildtreservat, julekirken og det fantastisk badehotel hvor Karen Blixens sofaarrangement står i Kejserstuen. 

Se Aarø med en guide selv tur

Download de 2 guide selv ture og opdag havnebyen Aarøsund eller øen Aarø på egen hånd, i dit eget tempo. Du kan se Aarøsund kortet online og downloade den ved at klikke her. Kommer færgen i havn mens du er i Aarøsund, kan du jo også tage et smut til Aarø.Vil du gerne have kortet til Aarø skal du klikke her

Aarøsund

Foto:VisitHaderslev

Aarø

Fra færgelejet i Aarøsund tager det små 8 minutter med færgen, at komme til den smukke naturperle i Lillebælt - Aarø. De seneste år er Aarø blevet et populært udflugtsmål for hele familien. Øen byder på mange mindeværdige oplevelser som de 150 øboer gerne deler med gæsterne. Aarøs natur er et omdrejningspunkt for mange af øens aktiviteter og de snørklede hyggelige gader skaber nogle rigtig smukke rammer for ferien. 

Vi anbefaler at du lader bilen stå på fastlandet ved Aarøsund, da det er nemt at komme rundt på øen - selv til fods. Skulle benene blive trætte så er det både muligt at leje cykler og golfbiler.

Besøg øens helt egen vingård og nyd et glas kølig hvidvin mens dine børn leger på naturlegepladsen. I sommermånederne er der vinsmagninger og ofte kan du også tage med ud i vinmarken. Smag øl fra Danmarks mindste bryggeri og få historien om Aarø i gamle dage. Nyd solens stråler i gårdhaven inden du skal videre på din Aarø tur. Tag forbi den flotte julekirke og den historiske Bullade. Måske du også skal med på en af de mange special safarier som Brummers Gaard og Aarø Bryg laver for gæster? Husk at oplev det imponerende vildtreservat såfremt det er muligt, der er måneder hvor det er ynglesæson og derfor ingen adgang. Slut dagen af ved Aarøs Perle med friskfanget pandestegt fladfisk inden du tager med færgen retur igen.

Planlæg dit besøg til Aarø

Er du blevet nysgerrig og vil gerne vide mere om Aarø? læs om de mange oplevelser og få planlagt dit besøg - Tryk HER

Aarø set fra broen

Besøg Aarø - tryk her.

Foto: Haderslev Kommune

Aarøsund

Med hvide sandstrande bredt ud mod både nord og syd finder du den hyggelige havneby Årøsund lige ud til Lillebælt. Her kan du gå tur ved lystbådhavnen og den nye havnepromenade. Den 300 meter lange promenade giver dig en 360 graders udsigt ud over det fantastiske Lillebælt og den smukke ø, Aarø. Tag et pit stop ved Aarøsund havnegrill og tag en is med ud på promenaden mens du nyder aftensolen.

Vidste du at Aarøsund er det eneste sted ved Lillebælt, hvor der stadig indskibes fisk til salg på fiskemarkedet i Hvidesande? Det er også herfra at der eksporteres kaviar til lande som Japan, USA og Australien. Nabo til fiskefabrikken ligger det gamle bådbyggeri, som holder liv i de gamle håndværkertraditioner. Når der er åbent er du meget velkommen til at stikke hovedet ind forbi og se bådbyggerne over skulderen. 

Få en ekstraordinær oplevelse på det prisvindende Aarøsund Badehotel. Nyd det autentiske badehotelsidyl hvor der serveres gourmetretter i smukke omgivelser. Fra hotellet kan man gå direkte ned på sandstranden og nyde den smukke udsigt over til øen Aarø. Det er også på dette badehotel at du finder Victor Borges flygel, Karen Blixens sofaarrangement og malerier fra Kejser Wilhelm og Hammershus.

I den sydlige del af Aarøsund finder du en af Danmarks største campingpladser "Gammelbro Camping". Her er der masser af muligheder for både at bade, fiske, dykke, snorkle og være kreativ. Campingpladsen har swimmingpool, som også gerne må benyttes af gæster, der ikke bor på pladsen. 

Fra Aarøsund kan man snørre vandrestøvlerne og tage ud på Camino Haderslev Næs. Vandreruten er på 106 km, men der er ingen som siger du skal tage det hele på en dag. Den bugter sig mellem 9 fantastiske kirker gennem det Sønderjyske landskab. Gennem mark og skov, ad grusstier, landeveje og cykelstier og med kig til bakker og vand byder Camino Haderslev Næs på en skøn og afvekslende tur.