Aarøs Kyst

Aarø & Aarøsund

Havnebyen Aarøsund og Lillebælts perle Aarø er et must see når man er på disse kanter. Øen gemmer på et spisekammer af smagsoplevelser. Besøg vingården, det imponerende vildtreservat, julekirken og det fantastisk badehotel hvor Karen Blixens sofaarrangement står i Kejserstuen. 

Aarøsund

Med hvide sandstrande bredt ud mod både nord og syd finder du den hyggelige havneby Årøsund lige ud til Lillebælt. Her kan du gå tur ved lystbådhavnen og den nye havnepromenade. Den 300 meter lange promenade giver dig en 360 graders udsigt ud over det fantastiske Lillebælt og den smukke ø, Aarø. Tag et pit stop ved Aarøsund havnegrill og tag en is med ud på promenaden mens du nyder aftensolen.

Vidste du at Aarøsund er det eneste sted ved Lillebælt, hvor der stadig indskibes fisk til salg på fiskemarkedet i Hvidesande? Det er også herfra at der eksporteres kaviar til lande som Japan, USA og Australien. Nabo til fiskefabrikken ligger det gamle bådbyggeri, som holder liv i de gamle håndværkertraditioner. Når der er åbent er du meget velkommen til at stikke hovedet ind forbi og se bådbyggerne over skulderen. 

Få en ekstraordinær oplevelse på det prisvindende Aarøsund Badehotel. Nyd det autentiske badehotelsidyl hvor der serveres gourmetretter i smukke omgivelser. Fra hotellet kan man gå direkte ned på sandstranden og nyde den smukke udsigt over til øen Aarø. Det er også på dette badehotel at du finder Victor Borges flygel, Karen Blixens sofaarrangement og malerier fra Kejser Wilhelm og Hammershus.

I den sydlige del af Aarøsund finder du en af Danmarks største campingpladser "Gammelbro Camping". Her er der masser af muligheder for både at bade, fiske, dykke, snorkle og være kreativ. Campingpladsen har swimmingpool, som også gerne må benyttes af gæster, der ikke bor på pladsen. 

Fra Aarøsund kan man snørre vandrestøvlerne og tage ud på Camino Haderslev Næs. Vandreruten er på 106 km, men der er ingen som siger du skal tage det hele på en dag. Den bugter sig mellem 9 fantastiske kirker gennem det Sønderjyske landskab. Gennem mark og skov, ad grusstier, landeveje og cykelstier og med kig til bakker og vand byder Camino Haderslev Næs på en skøn og afvekslende tur. 

 

Familietur på Aarø

Snapsetur på Aarø

En tur for alle natur-, snapse- og historieinteresserede. Kom og vær med og bliv samtidig inspireret til din egen kryddersnaps. Tag med tilbage til Brummers Gaard, hvor der er smagsprøver på forskellige snapse og kaffe med lagkage. 

Varighed: 2 timer

Minimum Deltagerantal: 8 personer

Pris: DKK 150,- per person.

Strandsafari på Aarø

Strandsafari på Aarø

Bliv hentet på havnen og tag med guiden langs eng og strand mens du plukker urter til menuen i Bulladen på Brummers Gaard. Nyd signaturretten landskabet i en pølse. Der er 3 forskellige udgaver af denne tur (minimum deltagerantal er altid 8 personer):

1. Kok amok i Bulladen (5 timer)

Pris: DKK 699,- per person

2. Sol & Strandsalat (3 timer)

Pris: DKK 399,- per person

3. Sommersko (2 timer)

Pris: DKK 150,- per person

Julekirken på Aarø

Oplev Aarø med Aarøs Perle

I golfvogn kommer du sammen med guiden forbi "Højvandsstenen", julekirken, brandstationen "Æ Sprøjthus", vandværket, den gl. skole, Aarø Bryg, Forsamlingshuset, naturlegepladsen, Brummers Gaard, Bulladen og Aarø Gård. 

Varighed: 25. min

Minimum Deltagerantal: 10 personer

Pris: DKK 30,- per person

Der findes også en udvidet tur hvor du oplever alt hvad Aarø har at tilbyde. Den har en varighed på 2 timer. Undervejs på denne tur vil der også være mulighed for stop og mulighed for besøg i gårdbutikkerne. 

Pris: DKK 60,- per person

Aarø

Fra færgelejet tager det små 8 minutter med færgen at komme til Aarø. Øen er kendt for sin smukke natur men især også for de mange unikke smagsoplevelser.  Bedøm selv når du besøger øen og dyk ned i deres skatkammer af smagsoplevelser. Du kan altid købe smagsoplevelserne med hjem for at forlænge minderne. Mange produkter sælges kun lokalt, så forbered dig på at du bliver afhængig og er nød til at komme tilbage.

Snup et glas vin på terrassen ved Aarø Vingård. Du kan købe vin, likører og mousserende dråber med hjem. Besøg Danmarks nok mindste bryggeri; Aarø Bryghus, tag plads i gårdhaven og smag på Æ'Mæsk, gåsefod eller en af de andre dejlige øl. Aarø gemmer også på lokalproduceret honning, galloway-produkter, røget laks, tangsalt, drue vingummi, snapse, marmelader, signaturpølse og meget mere. 

Gå igennem den lille maleriske bys smalle gader forbi stengærder, hegn og smukke slægtsgårde. Besøg den smukke julekirke og det historiske Brummers Gaard. Måske du også skal med på en strandsafari? Aarø har den perfekte størrelse hvis du er på gå-ben, pak rygsækken og tag ud på det imponerende vildtreservat. Du kan også leje både cykler og golfbiler som du kan opleve øen med. Slut din dag af ved Aarøs Perle med friskfanget pandestegt fladfisk, inden du tager færgen tilbage til fastlandet. 

 

 

Hent din guide-selv oversigt til Aarø
Download pdf

Udforsk Aarø på egen hånd

Kort over Aarø med vandre og cykelruter. Korten kan fint bruges til guide-selv, da der også står mange gode informationer på kortet.

pdf / 375 kB