Gå til indhold

Gram Slotsby

Foto: Gram Slot

Slotsbyen Gram er en af Sønderjyllands ældste byer og en unik besøgsoplevelse. Du finder her en bred vifte af kultur og historie kombineret med smukke omgivelser og en dejlig bymidte. Bestig Klimperne, find dit indre legebarn frem i motorikcenteret og grav efter fossiler i Lergraven. 

Oplev Gram med vores guide selv tur

Download din guide selv tur og se slotsbyen Gram på egen hånd, i dit eget tempo. Du kan se den online og downloade den ved at klikke her

Gram guide selv tur

Foto: VisitHaderslev

Gram Slot

Det emmer af historie i slotsbyen Gram. Slottet er den største middelalderbygning udenfor København og bygget omkring 1470. Når du besøger Gram Slot i dag, kan du opleve meget andet end de historiske bygninger. Tag del i de mange koncerter, markeder, guidede ture og prøv kræfter med det berømte Sønderjyske Kaffebord. Tag med på en guidet rundvisning når dørene åbnes op til det økologiske landbrug. Sig hej til dyrene i minizoo og smag de økologiske produkter i Caféen. Hvis du fristes, kan du købe en souvenir med hjem i den økologiske gårdbutik. Her er alt fra mælk og mel, til chokolade og vin. 

Foto:Gram Slot

Rundvisning på Gram Slot

Kom til rundvisning hver lørdag kl. 11.00.* Mødested på slottet.

En rundvisning på Gram Slot omfatter en spændende tur rundt på slottet og på den tilhørende avlsgård Gramgård.
Undervejs fortæller vi om stedets historie, om landbruget, om Sanne og Svend Brodersens køb af slottet, deres planer og visioner for Gram Slot samt de igangværende projekter, der altid er på et stort gods. Sidst men ikke mindst fortæller vi også om slottets spøgelse, den gale grevinde, Anna Sophie Schack.

Læs mere på www.gramslot.dk 

Foto:Gram Slot

Ghostwalk på Gram Slot

Fredage kl.20.30*

Når mørket sænker sig over det gamle slot, bliver fortiden levende. Fra kælder til kvist, sætter vi levende lys op for at jage skyggerne på flugt, mens vi går rundt og fortæller om de grever og grevinder, der har boet på Gram Slot og spredt skræk og rædsel blandt tjenestefolkene. Vi fortæller også om nogle af de uforklarlige hændelser, der er sket de sidste par år. Turen tager ca. 1 time.

Læs mere på www.gramslot.dk

Slotsbyen

Der gemmer sig meget mere i Gram end blot et slot. Følg de røde skilte eller brug KulTour app'en når du skal udforske byen. Oplev byens historie, markante personligheder og kom helt tæt på byens udvikling. Du kommer bl.a. forbi Gram Slotskro og op til byen hvor der er mulighed for at tage en pause og købe lidt forfriskninger inden turen går videre. På tilbagevejen kan en tur ind gennem slotshaven anbefales inden du finder tilbage til din bil.

Sæt nu kurs mod Lergraven, her venter en rigtig familieoplevelse. Oplev den flotte udstilling og spær øjnene op ved synet af Danmarks største skeletter - de uddøde hvaler. Husk jeres gummistøvler, når I går direkte ned til den gamle havbund i museets lergrav.

Tag ind forbi motorikcenteret. Rummet inspirerer til endeløs leg og aktivitet, når turen går gennem den levende aktivitetsreol og videre på broen tværs hen over salen. Prøv kræfter med spring-grave, springbane og trampoliner. Sus ned af den store rutchebane fra balkonen og slut dagen af med frokost i caféen. Er vejret til det, kan du få en forfriskende dukkert i friluftsbadet eller nyde solens stråler når du afprøver minigolfbanen. 

 

Find more inspiration here: