VisitHaderslev

Vojens Aktive Stationsby

Tæt på E45 ligger sportsbyen Vojens. I byen kan du opleve Danmarks eneste DiscGolfPark med 18 huller. Mærke stemningen når SønderjyskE spiller på hjemmebane og se dansk Speedway i verdensklasse på arenaen. 

Sæt kurs mod Vojens

Tidligere har det været en stationsby, i dag er det hjemsted for SønderjyskE og en rigtig sportsby. I Vojens finder du Danmarks længste udendørs go-cart bane, et speedway center med løb i international verdensklasse og Danmarks eneste discgolfpark med 18 huller.

Der er en sportsarena i byen hvor SønderjyskE spiller deres hjemmekampe. Oplev den helt fantastiske stemning, når de seksdobbelte Danmarksmestre fra SønderjyskE går på isen for at spille ishockey. Du kan også afprøve dig selv som skøjteprinsesse på isen eller se curling. For vandhundene der er vilde med vand, kan du året rundt plaske rundt i det 25 meter lange bassin, springe fra vipperne eller samle energi i varmtvandsbassinet. 

Omkring Vojens finder du en smuk natur. Gå en tur ved den gamle vandmølle i Tørning eller tag med Tørning Expressen, når turen går fra Haderslev med tog, videre med hestevogn og til sidst med båd tilbage til Haderslev. Fordyb dig i dine tanker på Hærvejen eller på tur gennem pamhule skov. I centrum af Vojens finder du gode indkøbsmuligheder og musikhuset hvor der hele året rundt er koncerter og ferniseringer. 

 

Tørning Mølle

Rundvisning på den imponerende vandmølle

En guidet tur på Tørning Mølle giver indblik i stedets 1.000 årige historie og mølleridrift, suppleret med anekdoter og sjove historier. Turen varer ca 1½ time med besøg i udstillingen, borgbanken, møllen, turbinen mm. En guide kan max tage 25 personer pr. tur.

Guideturen kan udvides med en guidning på Christiansdal Vandkraftværk på ca. 1 time. Man kan vælge at gå turen på ca. 1,5 km fra Tørning Mølle langs kanalen gennem skoven eller køre til Christiansdal Vandkraftværk.

Kontakt Tørning Mølle for mere info.

 

Træn fodbold med en superliga spiller

Træn fodbold med en superliga spiller!

Skru op for spændingen med sport og spil i din ferie. ”Træn med en ægte Superliga-spiller” er en unik og mindeværdig fodboldoplevelse for familiens 8-12-årige. Træningen varer 45 minutter, afsluttes med straffesparkskonkurrence og afrundes med autografer og fotografering med spillerne.

Køb billetter på www.acturepark.dk 

På tur med Tørning Expressen

Tag med Tørning Expressen

Tag Tørning Expressen gennem det smukke landskab fra Haderslev Vest Station til Hammelev Station. Herfra stiger I på en hestevogn med kurs mod Tørning Mølle. Her får I hele historien om Tørning Mølle, og børnene har mulighed for at fiske i søen. Efter rundvisningen er der frokost inden turen går videre gennem Pamhule Skov med et kort stop ved det 100 år gamle Christiansdals Vandkraftværk, inden I fortsætter mod Damende. Her står I på dambåden Dorothea, som sejler jer tilbage til centrum i Haderslev. 

Kontakt Tørning Mølle for mere info.