Den gamle bydel i Haderslev

Når du vandrer gennem den over 700 år gamle købstad Haderslev, går du af de samme veje, som mennesker har gået af, gennem flere århundreder. Den dag i dag er vejnettet i Haderslev – fra Ribe Landevej i vest over Torvet og ned til havnen ved Møllestrømmen – det samme, som da byen blev grundlagt i 1100-tallet. Haderslev by bærer stort præg af sin lange historie. Den gamle bydel med Domkirken og Torvet i centrum er – på trods af voldsomme brande i 1627 og 1759 – velbevaret og rummer huse helt tilbage fra 1500-tallet. I Haderslev kan du opleve 500 års bygningshistorie.

Du kan både komme på guidede og historiske byvandringer i den gamle bydel, samt tema byvandringer om Reformationen i Haderslev – eller gå med vægterne, når de går deres aftenrunde i juli og august gennem byen.

Del denne side

Book en guidet rundvisning

Hos VisitHaderslev kan man booke en rundvisning i den gamle bydel med eller uden rundvisning i Haderslev Domkirke. 

850kr for 1½ time + domkirke (max 25 personer)

675kr for 1 time uden domkirke (max 25 personer)

Kontakt VisitHaderslev på bureau@visi...

Reformationsvandring

Hos VisitHaderslev kan man booke en reformationsvandring.

Hør fortællingen om hvorfor Haderslev kaldes Nordens Wittenberg, hvad der skete i Haderslev i denne tid og hvilken rolle Haderslev Domkirke havde.  

850kr for 1½ time (max 25 personer)

9. april 1940 temavandring

Hos VisitHaderslev kan man booke en 9. april 1940 temavandring.

Under besættelsen af Danmark den 9. april 1940, blev Haderslev By centrum for hårde kampe. Hør historien om begivenheden, små anekdoter og sjove fortællinger.

850kr for 1½ time (max 25 personer)

} //-->