Gå til indhold
©  Foto:

Fjordbåden Helene

Oplev Haderslev fjord og Aarø ombord på den charmerende Fjordbåd Helene.

I Haderslev kan du næsten hver dag i perioden 1. maj - 2. oktober 2022 tage en tur ud af Haderslev Fjord med Fjordbåden Helene.

På en standard sejlads lægger Helene fra kaj i Haderslev Havn ved middagstid. Turen går ud gennem Haderslev Fjord og er med sine 12 km en smuk naturoplevelse. Turen ud af fjorden byder på smuk natur og et rigt fugleliv - hvis du er heldig vil du kunne få øje på de havørne, der holder til i området. Du vil sikkert opdage, at der undervejs dukker bøjer op i vandet med tal på - på skibet ligger der en samlet oversigt, hvor du kan læse alle de små historier og dermed få et guidet tur oplevelse.

Undervejs på turen er det muligt at købe mad og drikke. Helene er en sejlende restaurant som har et varieret menukort. Det er dog vigtigt at man bestiller sin mad et par dage i forvejen. Dette skyldes at køkkenet på Helene ikke er så stort og maden derfor bliver bestilt udefra, dog kan du købe småretter ombord.

Første stop på turen er Lillebælts perle Aarø. Her er der et stop på 1 time, hvor du har mulighed for at gå på opdagelse. Besøg øens helt egen vingård, nyd et glas køligt hvidvin med udsigt over markerne, besøg den flotte Julekirke eller kig forbi den historiske Brummers Gaard, hvor der er mulighed for at leje cykler, havkajakker, fiskenet til børn, golfbiler og trækvogne til ø-turen. Slut dit ophold af med at besøge Aarøs Perle på havnen, hvor du kan få en velfortjent is inden Helene sejler tilbage til Haderslev. 

Har du brug for mere tid på Aarø, kan du altid vælge at blive på øen. Aarø er forbundet med færge til fastlandet Aarøsund og den går ca. hver time. Fra fastlandet kan du tage bussen tilbage til Haderslev - husk altid at tjekke bustiderne på forhånd. Har du taget din cykel med ombord på Helene, kan du også cykle af den nyanlagte cykelsti tilbage til Haderslev. 

Foruden de daglige sejladser er der sommeren igennem forskellige temasejladser på Helene. Mange er aftensejladser med 2-retters menu og live musik. Læs mere om temasejladserne og Fjordbåden Helene på www.fjordbaaden.dk

Find more inspiration here: