Gravene i Haderslev

Foto: VisitHaderslev
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Kom og oplev torvedage på Gravene.
Adresse

Gravene 1

6100 Haderslev

Det gamle torv i Haderslev var centrum for torvehandel og byliv i flere hundrede år, men i løbet af anden halvdel af 1800-tallet blev der efterhånden så meget pres på Torvet, når det var torvedag, at det blev vedtaget, at man skulle anlægge en helt ny markedsplads. Valget faldt på et område, der indtil da havde henligget som mose, og Gravene blev indviet i 1880.

I starten blev kun kreaturmarkedet henvist til Gravene, men snart blev der bygget huse omkring den nyanlagte plads, og Gravene fik en central plads i byen. I 1923 flyttede al torvehandel fra Torvet til Gravene, og siden har Gravene været Haderslevs centrale handelsplads.

I dag ligger Gravene lige ved siden af gågaden, omgivet af butikker, spisesteder og barer. Du kan tage et hvil og nyde en is på det hyggelige bænkemiljø, mens du betragter de kendte bygningsværker, som Winds Bogtrykkeri og det gamle Posthus. Husk at lægge mærke til springvandet, Gravenes midtpunkt, hvor vandet gerne snart skulle strømme igen.

HUSK! Du kan stadig komme til Torvedag på Gravene hver tirsdag og fredag formiddag, hvor du kan købe alt fra frisk frugt og grønt til fisk og ost.

 

Adresse

Gravene 1

6100 Haderslev

Åbningstider

01 Jan 20 / 31 Dec 20

mandagtirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

Følg på:

Sidst opdateret af