Gå til indhold
©  Foto:

Haderslev Lysfest

Danmarks STØRSTE markering af 4 maj!

OBS - Haderslev Lysfest 2021 er aflyst på grund af Covid-19. Haderslev Lysfest vender tilbage i 2022.

Da det få dage før den 4. maj stod klart, at der ingen officielle festligheder ville være i 1950, tog oberst Gabel-Jørgensen sagen i egen hånd. Haderslev Kaserne blev ramme om et sceneri, som trods det interimistiske arrangement fik meget større værdi, end oberst Gabel-Jørgensen havde forestillet sig – en ny tradition var opstået.

Siden da har Haderslev Lysfest været et naturligt samlingspunkt for tusindvis af borgere til at markere årsdagen for Danmarks Befrielse med lysfestens budskab om fred, frihed og forsoning.

I 2014 tog Haderslev Kaserne og Haderslev Kommune en fælles beslutning om at indlede et tæt samarbejde omkring en fornyelse af lysfesten. Dette skulle ske i respekt for de traditioner, der i gennem årene var opbygget omkring lysfesten.

Lysfesten er tilført et spektakulært lysshow samt en række arrangementer, der på forskellig vis berører højaktuelle sikkerheds- og forsvarspolitiske spørgsmål. For selvom 1945 - især for yngre generationer - synes meget fjernt, så er budskabet om fred, frihed og forsoning stadig lige aktuelt.

Med et deltagertal på 10.000 fremstår Haderslev Lysfest i dag som en af Danmarks største markeringer af 4. maj - det havde oberst Gabel-Jørgensen næppe forestillet sig dengang i 1950.

Se programmet for 4.maj på www.haderslevlysfest.dk

Find more inspiration here: