Haderslev Specialiteter - Kød, bacon og pølsespecialiteter

Foto: VisitHaderslev
Aktiviteter
Shopping
Adresse

Bispebroen 3

6100 Haderslev

Kød på sønderjysk manér

I Haderslev Kommune kan du smage på nogle af de bedste lokalproducerede pølse- og kødprodukter i landet.

Sønderjylland er kendt for sin stolte og lange pølsetradition, for de mange pølsemagerier og de traditionelle opskrifter, som er gået i arv fra generation til generation. Overalt i Danmark kender folk kartoffelpølser, røget leverpølse og kålpølser. Sønderjysk slagterhåndværk er lig med kvalitet og et højt indhold af kød. Generelt indeholder pølserne mindre mel og færre tilsætningsstoffer end andre steder i Danmark.

Disse lækre sønderjyske specialiteter bliver bl.a. fremstillet hos:

Slagter Lampe

Slagterfamilien Lampe har siden 1939 drevet pølsemageri i Haderslev: en ægte sønderjysk familievirksomhed, hvor håndværket og respekten for slagterfaget har dannet baggrund for nogle af Danmarks bedste pølser. Mange af de gamle håndværkstraditioner som fx røgning over bøgeflis, opskrifter og krydderiblandinger, er stadig en vigtig del af virksomheden i dag. Det gamle pølsemageri har gennem årene modtaget adskillige internationale priser for sine fornemme produkter.

Udover i specialforretninger, kan Slagter Lampe produkter findes i næsten alle fødevarebutikker og supermarkeder i byen, og bliver anvendt af mange af byens caféer og restauranter.

 

Vilstrup Bacon

Vilstrup Bacon ligger i den lille landsby Sdr. Vilstrup, som uden tvivl, er de perfekte omgivelser for baconproduktion, hvor den friske luft giver et lille ekstra pift, når kødet skal modnes. Her produceres gourmet bacon gennem en langsommelig og kærlig proces, der kræver tid og omsorg. Der går omkring 6 uger fra man påbegynder processen, til det endelige gourmet bacon er klar til kunderne. Råvarerne kommer fra udvalgte og unikke griseracer.

Vilstrup bacon kan købes hos:

  • Vinspecialisten, Storegade 30, 6100 Haderslev
  • Haderslev Golf Restaurant: V Carstensens Vej 1, 6100 Haderslev

Produkterne kan desuden købes online her: http://shop.vilstrupbacon.dk/

 

Vollstedt Sønderjyske Diplompølser

Stolte familietraditioner og strenge kvalitetskrav er nøgleordene i én af landets ældste slagterivirksomheder på Naffet 22, beliggende i Haderslev. Her bliver der produceret pølsespecialiteter efter traditionsrige opskrifter, samt nye og indbydende varianter. Til røgvarer bliver der stadig brugt de gamle røgovne fra 1862, og det er herigennem den autentiske og velkendte smag bliver modnet.

Vollstedt produkter kan købes i butikken og på webshoppen: www.vollstedt.dk

 

Galloway

På Årø græsser Galloway kvæg, som er kendt for at levere både exceptionelle kødprodukter og naturpleje. Den kombinerer en miljøvenlig brug af græsningsarealerne med en afbalanceret tilvækst, hvor græs og urter får tid til at sætte smag på kødet, og hvor motion giver kødet en god struktur. Desuden drejer det sig om en dyreetisk optimal driftsform.

Kvægavlerne Birgit og Kim Nielsen viser gerne kvæget frem og deler ud af deres erfaringer med dyrehold og naturpleje. Parret driver desuden gårdbutik på gården og giver gode råd om tilberedning af de fine skæringer fra Galloway-kvæget, som de sælger.

Årø - Galloway v/ Birgit & Kim Nielsen, Årø 259

Sommer åbningstider

  • Fredag fra 17-19.00
  • Lørdag & søndag fra 10-18.00
  • Mandag til onsdag fra 17.00-19.00 med henvendelse i privaten.
  • I vinterperioden (efter uge 42) er der åbent om lørdag fra 10-16.00

 

Elmegaarden:

Elmegården er en gammel familiedrevet gård, som er gået i arv gennem tre generationer siden 1945.

En meget stor del af gårdens jord (ca. 50 ha) ligger i et miljøfølsomt område, og det betyder, at der ikke må sprøjtes og gødes på disse arealer. På netop disse arealer græsser Elmegaardens herefordbesætning bestående af ca. 150 kreaturer, 50 - 60 frilandsgrise samt moderfårsbesætningen på 40 får og i sommermånederne deres 50-60 lam. Gårdens produktionsdyr er grundlaget for salget af kødprodukter i gårdbutikken og udgangspunktet for menuerne i Elmegaardens festlokaler.

På Elmegaarden sættes der stor vægt på dyrevelfærd, og der dyrkes princippet ”jord til bord”, det vil sige at i gårdbutikken bliver der solgt udelukkende friske produkter fra egen produktion.

I butikken finder du et stort udvalg af udskæringer af hereford kødkvæg, frilandsgrise og frilandslam. Om sommeren er der et bredt udvalg af produkter til grillsæsonen og op imod jul bliver der produceret en lang række sønderjyske specialiteter, der er i tradition med jul på den gamle bondegård. Her kan du også købe hjemmelavet is, smør og oste.

Lisbeth og Ryon Petersen Damager 7 6560 Sommersted

Tel.: +45 74 50 42 97, mail: elmegaarden@elmegaarden.dk

Adresse

Bispebroen 3

6100 Haderslev

Facilities

Delikatesser

Gårdbutik

Souveniers

Specialforretninger

Sidst opdateret af