Haderslev Specialiteter - Øl & Vin

Foto: VisitHaderslev
Aktiviteter
Shopping
Adresse

Bispebroen 3

6100 Haderslev

Kontakt

Sluk tørsten i Haderslev

I Haderslev bliver der produceret forskellige slags vin og øl af høj kvalitet.

Øl

Aarø Bryg er et lokalt mikrobryggeri, placeret på Lillebælts perle, som har til mission at brygge øl der i overvejende grad indeholder gaver fra naturen i form af smag, duft og farver, men med størst mulig hensyntagen til øens natur og ressourcer. Aaarø Bryg producerer bl.a. pilsner, mahoganifarvet øl, forårsbryg kogt med citronskræl og ingefær og med tilsat honning. I brygningsprocessen bliver der anvendt det fantastiske vand som forefindes på øen. Vandet er kalkholdigt med en ren frisk smag, som er med til at give øllet sit helt eget særpræg. Aarø Bryg produkter kan smages og købes hos:

Brummersgaard Café, Årø 145

 

Haderslev er derudover hjem til en af Danmarks mest kendte og ældste bryggerier, nemlig Fuglsang.

Siden 1865 har familiebryggeriet Fuglsang fremstillet god sønderjysk øl. Kærligheden til råvarerne og håndværket er gået i arv fra generation til generation, og hos Fuglsang holder de stadig fast i deres gamle, stolte traditioner, selv om sortimentet er blevet udviklet med årene.

Familien driver også sin egen eksportmaltfabrik, som er en af de få uafhængige i Europa – og det er selvfølgelig den, der leverer det meste af den gode malt til Fuglsangs øl.

Udover de mange gamle klassikere, producerer Fuglsang også et stort udvalg af forfriskende sodavand og danskvand.

Fuglsang øl og vand fås hos de fleste butikker og udskænknings-steder i Sønderjylland.

 

Vin

Udover at byde på enestående natur og oldtidsminder, kan Årø også prale af, at være et af de få steder i Danmark, hvor der kan dyrkes vindruer og fremstilles vin af høj kvalitet. En lille ø som Årø, der er omgivet af vand, har et helt andet klima, end hvis du bare kører lidt ind på fastlandet. Den største forskel, er mængden af frost i forår og efterårsmånederne. På Årø oplever man ikke frost i disse perioder og dette er en stor fordel for vinproduktionen. Samtidig gør vandet omkring øen, at Årø oplever lidt mere sol end inde på fastlandet.

På Årø Vingård produceres mange forskellige slags vin, bl.a. en let og frugtig rødvin, en frisk og ren hvidvin, mousserende vine, likører og rosé.

Der tilbydes vinsmagninger på vingården for hold med tre til egne vine, hvortil der serveres lidt hjemmebagte flutes. Vinbonden fortæller lidt om dansk vinproduktion og ikke mindst om, hvordan han laver sine egne vine, ligesom I får mulighed for at kigge i vinmarkerne og vineri. Se mere på www.visithaderslev.dk

Årø vine kan købes i gårdens lille butik og på Brummers Gaard Café, Årø 145.

Adresse

Bispebroen 3

6100 Haderslev

Facilities

Delikatesser

Gårdbutik

Souveniers

Specialforretninger

Opdateret af: