Gå til indhold
©  Foto:

Hertug Hans Festival

Historien bliver levende - tag del i festen!

Hertug Hans Festival - 3. til 5. juni 2022

Den første weekend i juni omdannes Damparken i Haderslev til en historisk landsby med arbejdende værksteder, lejrliv og stemning fra middelalderen og renæssancen. Haderslev bliver omdannet til et musikalsk overflødighedshorn, når nogle af Skandinaviens absolut bedste musikere indenfor middelalder/folk-genren i pinsen sætter kurs mod Haderslev Dampark. Aldrig nogen sinde har musikprogrammet ved Hertug Hans Festival fra den 3.-5. juni nemlig været større.

Hertug Hans Festival er dog også meget andet end musik. Det er formidling af levende historie, gamle skikke, håndværk og færdigheder. Det er gøgl, ildshow, riddere, Mor Sigbritt, hygge, god mad, dukketeater, legende børn, hunde, heste, rovfugle. Først og sidst er det hygge, leg og læring for hele familien.

Mellem 175-200 aktører fra ind- og udland – og lokalområdet – er med til at skabe en levende, spændende og ikke mindst hyggelig kulisse for mødet mellem fortiden og nutiden.

Med udgangspunkt i Haderslevs unikke historie fra den sene middelalder og renæssancen tager Hertug Hans Festival store og små gæster med på en rejse 450 år tilbage i tiden. Festivalen har navn efter hertug Hans den Ældre, der var lillebror til kong Christian III og overtog hertugdømmet, da han blev konge af Danmark. Hertug Hans gjorde en lang række gode ting for Haderslev - som eksempelvis at bygge skoler og sørge for fattigvæsnet.

Hertug Hans Festival er en folkelig og historisk festival, der med udgangspunkt i Haderslevs absolutte storhedstid fra midten af 1500-tallet og cirka 100 år frem henvender sig til hele familien. 

Som noget nyt kan man i år blandt andet møde dygtige håndværkere fra frilandsmuseet Oldenburger Wallmuseum i Holsten. Forsøgsscenen Haderslevs børn og unge laver løjer, Sønderjysk Figurteater fortæller med dukker og masker historien om Haderslevs første apoteker, og desuden kommer Slesvigske Vognsamling med en kopi af en helt særlig hestevogn, der får sin jomfrutur under Hertug Hans.

Endelig bliver der mulighed for at snakke våben, broderi, se og opleve formidling af spiseskikke, deltage i et historisk taffel og møde lldrengene, der for nogle år siden nåede finalen i Danmark har Talent. Hvis man hellere vil klappe en hund og snakke med ejerne af nogle historiske hunderacer eller blive udsat for Mester Peders flabetheder kan man også det.

Se programmet for weekenden ved at trykke her.

Hertug Hans Festival er støttet af

Haderslev Kommune

A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal

Nordea Fonden

Spar Nord Fonden

Kultursamvirket

Det Schaumannske Familiefond

 

Find more inspiration here: