Sillerup Mølle

Foto: VisitHaderslev
Attraktioner
Museer
Adresse

Sillerup Møllevej 35

6100 Haderslev

Møllen der stadig maler

Sillerup Mølle er en vindmølle, der ligger på en bakketop udenfor landsbyen Sillerup, ca 8 km nordøst for Haderslev. I år 2009 havde den eksisteret i 150 år. Møllen er en af de største og bedst bevarede vindmøller i Danmark, og er stadig i drift den dag i dag. Den er udstyret med helt igennem originalt værktøj og driftsmateriel.

I perioden 1983 og frem til 1993 er møllen blevet restaureret, og arbejder i dag som en "levende" og arbejdende mølle. Møllens gæster får her den enestående oplevelse, som det er at se det gamle møllehåndværk i funktion. At se møllen - drevet af vinden eller den gamle motor - formale korn til mel og herefter blive til brød i møllens ovnhus, for derefter selv at smage på brødprodukterne, er en meget fin og helstøbt oplevelse.

I løbet af sommeren er der forskellige arrangementer, og i december måned er der julebagedag, så der er rig mulighed for at opleve møllen i aktion. Du kan se arrangementerne på møllens hjemmeside lige her.

Møllen med tilhørende staldbygninger, stuehus, have, gårdsplads og et lille bagehus med en gammel stenovn, ejes i dag af Den Selvejende Institution Sillerup Mølle, som også står for driften med hjælp fra Støtteforeningen.

Adresse

Sillerup Møllevej 35

6100 Haderslev

Facilities

Mølle

Aktiv deltagelse mulig

Aktivitetsmuligheder for børn

Opdateret af: