Spis Sønderballe: Frugttræer og bænke i landskabet

Foto: Kim Lee Danielsen
Attraktioner
Naturområder
Gå en tur på de markerede ruter ved Sønderballe, smag på landskabet og nyd naturen.
Adresse

Dundelum 29

6100 Haderslev

Du har nu mulighed for at gå fra vandrestien, Caminoen, på Haderslev Næs gennem stisystemet i Sønderballe til Kalvøstien. Uanset vejret er ruterne i Sønderballe altid en gåtur værd. Der er mange steder pragtfulde udsigter - og her har de sat en bænk. Så kan man sidde et øjeblik og nyde hav, landskab, marker, frugttræer - og at være til. Fra bakken, Store have, mellem Genner Bugt og Diernæs Bugt er der en særlig fantastisk udsigt til hav på begge sider af bakken - og til Løjt Land, Nordals og Barsø. 

På stranden fås de mest "vilde" oplevelser, på din vandretur i Sønderballe - og der er skønne havoplevelser i vente med udsigter til modstående kyster. Tag solidt fodtøj på - stenene langs kysten er tit fedtede. Særligt langs den røde rute på Sønderballe Hoved. Ovenfor kystskræften ud til Genner Bugt er der en vandrerute i markkanten. Der er tale om en nedtrådt sti - en trampesti. Om vinteren er den ikke altid tydelig - men hold dig i markkanten - og pas på hvor du går. I vinterhalvåret er der risiko for jordskred. 

For ruten på stranden gælder det, at det kun er muligt at færdes tørskoet på hele ruten, når vandstanden er 30cm under normal vandstand - så hold øje med det på www.dmi.dk 

Adresse

Dundelum 29

6100 Haderslev

Åbningstider

01 Apr 20 / 31 Oct 20

mandagtirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

Sidst opdateret af