Cykel landet tyndt

Udlejning af udstyr m.m.

Haderslev og omegn har mange spændende og naturskønne steder, lige fra Årø i øst til Gram i vest. Vores fantastiske område kan opleves på mange forskellige måder og der er noget for alle. Som besøgende eller lokal i området har vi lavet en liste herunder der giver dig et overblik over mulighederne for at leje udstyr/transportmiddel. Vi anbefaler altid, at du kontakter udlejeren på forhånd.

Havkajakker, Kanoer og vandcykler

Vil du gerne udforske kysten langs Lillebælt, kan du hos Gåsevig Camping leje havkajakker.

Danmarks førende udbyder på kajakkurser "Outdoorsports" udtaler:

 Når havet bliver roligt til forår og sommer, er der enestående forhold til kajak sejlads. Her er muligheder for at nyde den smukke natur langs kysten, hvor turen kan gå ind i bugten eller rundt til Kalvø som noget der bare skal opleves. Vi har valgt Gåsevig Strand Camping som det bedste sted til at afvikle vores kurser. Vi har den største tilslutning her hvor forholdene er optimale, med gode faceliteter på campingpladsen med overnatnings muligheder i enten hytter, telt eller egen campingvogn. Der findes vaskeplads og oplægningsplads til kanoer meget tæt på vandet. Derudover har campingpladsen sauna hvis man efterfølgende har lyst til at varme sig. Der er også mulighed for at få sin egen kajak opbevaret hele året rundt, så man ikke skal bruge tid og kræfter hver gang man ønsker at komme afsted.

Er du mere til kano end kajak, kan du leje kanoer til hele familien ved Kanocenter Syd. Vi anbefaler en kanotur ud af Haderslev Fjord, hvor du bla. kan opleve en campingvogn lavet om til husbåd, Margrethes Bro og Djævleøen. Læs meget mere op oplevelserne på fjorden ved at trykke HER. Ved Danhostel Haderslev kan du leje kanoer til sejlads på Haderslev Dam (Sønderjyllands største dam). På dammen er der broer hvor man kan lægger til både i Inderdammen, ved Danhostel, ved Bergs Plads og ved Restaurant Damende. Vil man have en sjov og anderledes oplevelse kan man i Inderdammen leje vandcykler i kiosken ved Damparken.

Årø - cykler og golfbiler

På Aarø må du bade fra alle strande og gå på alle kyststrækninger. Du kan hos VisitHaderslev få udleveret et kort over Aarø med alle cykel og vandrestier på øen. Har du ikke selv egen cykel med, kan du leje dem både hos Brummers Gaard på Årø og hos Gammelbro Camping i Aarøsund. Har det været en lang dag og er benene ved at være trætte kan man på Brummers Gaard leje golfbiler til sightseeing på øen.

En tur på vandet 

Vil du en tur på havet, kan du hos Sandersvig Camping leje 1 båd med motor. Der kan være op til 7 personer i båden.

Dyrhaven, Tunneldalen - cykler og geocaching

Vest for Haderslev ligger tunneldalen. Hos VisitHaderslev kan du få udleveret kort og brochurer over forskellige turforslag. Tag på tur i dyrehaven og oplev hjortene på tæt hold, eller tag på tur til Christiansdal og se vandkraftanlægget. Vil du gerne tage turen på cykel, kan du leje cykler hos Danhostel i Haderselv. Vi anbefaler at man også kigger på siden www.geocach... , der er der rig mulighed for at finde caches beliggende i Haderslev eller ude ved dyrhaven.

Skateboards og Disc-Golf

Hos VisitHaderslev er det muligt at leje skateboards med sikkerhedsudstyr, så familien kan prøve kræfter med streetdome. I streetdome er det både muligt at skate inde og ude, har børnene løbehjul eller rulleskøjter kan disse også tages i brug. Til jer der godt kan lide at klatre er dette også muligt i streetdome. I Kløften og i Damparken er det muligt at spille Disc-Golf. Udstyret kan man leje ved VisitHaderslev hvor der både er baneoversigt og scorecard med i tasken. VisitHaderslev har 2 tasker med 4 sæt i hver, med en taske er det muligt at spille 4 personer eller 4 hold.

 

 

Del denne side

Årø - Lillebælts Perle

Aarø er beliggende i Lillebælt, ved udmundingen af Haderslev Fjord. Øen er beliggende ca. 1,5 fra fastlandet. Sejltiden til Årø er ca. 7 til 8 minutter og der sejles ca. hver time. Det giver øen en stærk placering som et yndet turist- og feriemål.

} //-->