Tunneldalstierne

Haderslev Dalen
Haderslev Dalen, som også betegnes Haderslev tunneldal, strækker sig over ca. 25 km fra Haderslev Fjords udmunding i Lille Bælt i øst til Vojens i vest.
Dalen er sandsynligvis dannet ved at vandløb har eroderet sig dybere ned i landskabet, fordi vandstanden i verdenshavene faldt ved istidernes begyndelse. Da gletscherne senere nåede Danmark, skød de op igennem de lave områder og uddybede derved også Haderslev Dalen.

Aarø (Årø)

Årø er rig på oldtidsminder, og øens lille maleriske by har smalle gader, stengærder, hegn og smukke slægtsgårde.

Der har engang været både mejeri, skole (tysk og dansk), slagter, købmand, bager, smed og kro på øen.

Haderslev Dyrehave

Naturområder

At opholde sig i naturen er inspirerende og beroligende. At gå en tur langs stranden og dyppe tæerne i vandet eller nyde en tur i en smuk skov. Det er gavnligt for både sjæl og legeme. 

Overnatning i det fri

Naturen i Haderslev Kommune byder på et væld af oplevelser samt skønne vandre- og cykelstier. Undervejs på disse stier kan det være rart med en overnatning, og så er det jo meget heldigt, at der flere steder er mulighed for at overnatte i det fri rundt omkring. Ligeledes er der også mulighed for at overnatte undervejs hvis du er på kanosejlads på Gram Å og Gels Å.

Haderslev Dyrehave

Danmarks næststørste dyrehave.

Cykelferie i Haderslev

National cykelrute 3 - Hærvejen
Hærvejsruten strækker sig fra Nr. Snede i nord til grænsen i syd. Ruten går gennem Vojens og Vedsted i Haderslev Kommune. Hele ruten strækker sig over 168 km på både asfalteret vej og grusvej. Ruten slår vej forbi flere seværdigheder og byder også på en stor natur oplevelse på de smukke veje på den gamle Hærvej.

Vandrestier og -ture i Haderslev

Naturstyrelsen har lavet en lang række afmærkede vandreruter i Haderslev Kommune hvor der er lavet kort og beskrivelser over de enkelte ruter.

Disse brochurer downloades gratis her på siden: 

Tunneldal Stierne

} //-->