Historie i Haderslev

I Haderslev Kommune er der glimt af områdets historie overalt. Du kan både finde elementer af oldtiden, tiden før genforeningen og den nyere historie. 

Haderslevs Historie

Haderslev er en over 700 år gammel købstad, som i tidligere tider har været et knudepunkt for handlen mellem den vestlige og den østlige del af Danmark. Varer blev transporteret over land helt fra Ribe i vest og udskibet mod øst fra Haderslev havn. Den dag i dag er vejnettet i Haderslev - fra Ribe Landevej i vest, over torvet og ned til havnen ved Møllestrømmen - det samme, som da byen blev grundlagt i 1100-tallet.

 

Liv i den gamle bydel

Haderslev by bærer stort præg af sin lange historie. Den gamle bydel med Domkirken og Torvet i centrum er - på trods af voldsomme brande i 1627 og 1759 - velbevaret og rummer huse helt tilbage fra 1500-tallet.

Du kan både komme på guidede, historiske byvandringer i den gamle bydel - eller gå med vægterne, når de går deres aftenrunde i juli og august gennem byen.

Museerne i Haderslev

Haderslev Kommune har et væld af museer lige fra Gram Lergrav og Museet for Naturhistorie og Palæontologi i vest til museerne i Haderslev by i øst. Flere af museerne er børnevenlige og er derfor oplagte at besøge på en regnvejrsdag. 

Haderslev Veterantog

Veterantoget kører mellem Haderslev og Vojens flere gange i løbet af sommeren, efterårsferien og op til jul

} //-->