Cykelferie i Haderslev

Der er i Sønderjylland mere end 3000 km cykelruter. Flere af disser går igennem Haderslev. Hvad enten det er en tur på Hærvejensruten eller Østersøruten, slår den vejen igennem Haderslev Kommune. Udover de nationale cykelruter finder du også flere lokale cykelruter i Haderslev Kommune. Læs mere om ruterne herunder eller i Guidebogen til cykeloplevelser i Sydjylland der kan købes ved VisitHaderslev.

National cykelrute 3 - Hærvejen
Hærvejsruten strækker sig fra Nr. Snede i nord til grænsen i syd. Ruten går gennem Vojens og Vedsted i Haderslev Kommune. Hele ruten strækker sig over 168 km på både asfalteret vej og grusvej. Ruten slår vej forbi flere seværdigheder og byder også på en stor natur oplevelse på de smukke veje på den gamle Hærvej.

National cykerute 5 - Østersøruten
Turen langs Østersøen strækker sig fra Vejle i nord til Sønderborg i syd. Ruten går gennem Fjelstrup, Haderslev, Marstrup og Hoptrup i Haderslev Kommune.
Hele ruten strækker sig over 193 km på både asfalteret vej og grusvej. Langs ruten findes der teltpladser hvor overnatning er muligt. Samtidig slår vejen forbi flere seværdigheder som Sønderjyllands tredje største sø i Hoptrup.

Lokale cykelruter
Ribe - Gram
Turen går blandt andet forbi Gram Slot, Gram Lergrav og Museum Sønderjylland - Naturhistorie og Palæontologi. Derfor vil der være mulighed for en stor oplevelse både for børn og voksne. Ruten strækker sig over 25 km, alle på asfalteret vej.

Haderslev - Vojens Tunneldal
Turen gennem tunneldal giver mulighed for at opleve den smukke natur og spændende kulturhistorie.
Ruten strækker sig over 17 km, der er fordelt på både asfalteret vej og grusvej.

Haderslev - Hejls
Turen ligger vejen blandt andet Christiansfelds berømte Honningkagebageri. Her vil der være mulighed for at smage de verdenskendte Honningkager.
Ruten strækker sig over 28 km, hvor størstedelen er på asfalteret vej.

Del denne side

Cykeludlejning i Haderslev

I Haderslev by er det muligt at leje cykler på Danhostel, Erlevvej 34, 6100 Haderslev.
Vandrerhjemmet har flere cykler til voksne og børn fra ca. 10 år.
Pris: kr. 50,- for 3 timer og kr. 100,- for 8 timer (svarende til 1 døgn).

Cykeludlejning på Årø

På en cykel er det nemt og hurtigt at komme øen rundt. Hvis du ikke selv har cykel med, kan du leje en på Brummers Gaard på Årø.
www.brummer...
 

Mountain bike stier

Hvis du ønsker at slå dig løs på mountain biken i Haderslev så er der rig mulighed for det i Dyrehaven. På de store stier i Dyrehaven må der cykles og da stierne går stejlt op og ned kan det være en udfordrende tur selv på en mountain bike. Læs meget mere om Haderslev Dyrehave i folderen fra Naturstyrelsen.

Aktiv ferie i Haderslev

Aktiv Ferie i Haderslev

I Haderslev er der mulighed for de traditionelle aktiviteter så som cykling, vandring og fiskeri men I kan også kaste jer ud i nye og spændende aktiviteter som geocaching, disc golf osv.

} //-->