Oplevelser i naturen og historien

Hvad enten du er til oplevelser i naturen eller i historien, så kan du i Haderslev området finde et væld af muligheder.

Haderslevs historie spænder vidt fra oldtidsminder, et middelalderslot, møller og krigshistorie. Naturen er ligeledes bredtfavnende fra det barske i den vestlige del af kommunen i Stensbæk Plantage til det frodige i øst med fjorden og Aarø.

Kort sagt - vi har noget for en hver smag, og du behøver ikke bekymre dig om at komme til at kede dig!

Haderslev Veterantog

Veterantoget kører mellem Haderslev og Vojens flere gange i løbet af sommeren, efterårsferien og op til jul

Tag på rundtur i Haderslev

Kør med veterantoget ud til Hammelev, bliv hentet af hestevogn og få en smuk tur gennem Pamhule Skov. Stå af ved den historiske Tørning Mølle hvor du får en rundvisning og en frokost. Efter frokost går det retur med hestevogn og videre retur med veterantoget.  

Cykelferie i Haderslev

Cykelferie

Kilometervis af cykelstier der forbinder havet og byerne langs fjorden og gennem skøn natur indbyder til både korte og lange cykelture.

Fiskeri i Haderslev

Fiskeri

Velkommen til Lillebælt - et spændende lystfiskerområde! Her har vi god plads til alle lystfiskere. Vores lange kyststrækning giver et spændende og varieret fiskeri uanset vejrforhold. Der er aldrig langt til en god fiskeoplevelse. 

Haderslev Dyrehave

Oplev Danmarks næststørste dyrehave i Haderslev, beliggende med en smuk udsigt udover Haderslev Dam. Kom helt tæt på dådyr og kronvildt i Haderslev Dyrehave og følg naturens gang på tæt hold. 

Tunneldalstierne

Tunneldalstierne mellem Haderslev og Vojens rummer udover en skøn natur også Tørning Mølle

Årø - Lillebælts Perle

Aarø er beliggende i Lillebælt, ved udmundingen af Haderslev Fjord. Øen er beliggende ca. 1,5 fra fastlandet. Sejltiden til Årø er ca. 7 til 8 minutter og der sejles ca. hver time. Det giver øen en stærk placering som et yndet turist- og feriemål.

} //-->